Sundhed

Oplever du udfordringer med røde, irriterede og tørre øjne?

Tørre øjne kan skyldes indre eller ydre påvirkninger. Hvis du har meget skærmarbejde eller ophold i tørt indeklima eller med aircondition, kan det irritere øjnene. Kombinationen af skærmarbejde i lokaler med tørt indeklima er en hyppig årsag til tørre øjne. Det kan også skyldes, at du mangler omega-3 eller får for meget omega-6. Det kan skyldes hormonelle forandringer som fx overgangsalder; tilstoppede
kirtler på øjenlåget, hudproblemer ved øjnene eller andre sygdomme, fx gigt eller bindevævssygdomme.
Mange typer medicin kan også give tørre øjne, ligesom laseroperationer af øjnene kan irritere.

Behandlingsmetoder fra din lokale optiker

Hvis ikke generne er voldsomme, er det sjældent nødvendigt at behandle. Din optiker ved meget om emnet, så spørg endelig. Hos optikeren kan du også få øjendråber, som du kan bruge lige så tit, du føler behov. Har du mange eller kraftige symptomer, skal du søge læge. Ellers kan tilstanden blive værre.

Det kan du selv gøre

Har du meget skærmarbejde, så husk at tage pauser, hvor du ikke ser på skærmen. På den måde husker du (ubevidst) at blinke.
Arbejder du i tør luft, så gå en tur udenfor i løbet af dagen eller sluk for aircondition, hvis muligt. Måske har du brug for større mængder omega-3 i din kost. Hvis du tager medicin, som giver tørre øjne, kan det være, du skal supplere med øjendråber.

Du kan læse mere om symptomer og mulig behandling her